Geheimen over biologisch tuinieren moestuin

In 2017 won Sociaal Hovenieren in samenwerking http://google.nl betreffende Amsterdam Rainproof de WOW prijs wegens de gezamenlijke projectdag in Betondorp. Met o.a. dit bedrag met deze prijs werd in samenwerking met woningcorporatie Eigen Haard een omvangrijke Sociaal Tuinierendag georganiseerd waarbij vele samenwerkingspartners samen de tuinen in en om één straat – de Heggenrankweg – in Amsterdam-Noord opknapten.

Een Bloemenbuurt in Amsterdam Noord werd zeker op 6 april 2018 weer verwend. 12 tuinen stonden op een lijst.

Om 10.00 uur liep een heel peloton over vrijwilligers naar een tuinen die met de beurt waren.

Ons dame komt daar ook voor uit Delft. Verder de voorzitter met de Tuinenstichting, Hein Krantz, was aanwezig en deed volop mee!

Een bewoners wisten dat we kwamen. Heel leuk teneinde te merken het tuinen welke we vorig jaar hadden opgeknapt er nu alsnog juist uitzagen.

Eén bewoner kon voorspoedig alweer lachen via ons ga naar. Daar was voor hem die duisternis ingebroken. Aan het einde aangaande een dag waren er in zijn tuin veel tegels verwisselen door struiken en rond zijn regenpijp ligt nu grind. Dat laat dit water door. Een dame met 76 werden absoluut aardig toen haar tuin met 3 jaar klimop woekering werden bevrijd en haar tuinornamenten dit daglicht alweer zagen. Andere bewoners hadden een buurtregisseur laten begrijpen dat ze ook niet verdere schuw over straat liepen, omdat hun achtertuin was nu weer ‘knap’.

Het keertje werkte een ST ploeg aangaande Tuinenstichting en Present nauw samen met Amsterdam Rainproof. 5 Tuinen werden waterproof geschapen.

Zeven tuinen werden opgeschoond en beplant met beplanting aangaande Intratuin en over donaties aangaande donateurs aangaande de Tuinenstichting. Een buurtregisseur regelde meteen even met ons bewoonster het zij de afvalbak vanwege haar deur adopteerde.

De fotografen met dit tijdschrift ‘Stadstuinen’ en over Rainproof beschikken over alles vast gelegd.

Dit was een nuttige en in al die opzichten succesvolle dag. De afsluiting met Rain Beer was absoluut in stijl. Hulde aan:

Tuinenstichting en Present

Amsterdam Rainproof

Intratuin Amsterdam

Persoonlijk Haard, Wijkbeheerder en Coördinator Wijkaanpak; een Tuinenstichting kan zijn wijkpartner aangaande Persoonlijk Haard.

Vrijwilligers van Rainproof, NtS/Sociaal Tuinieren, Timberland, Swiss Re Corporate Solutions, Reimarkt woonwinkel en dit Rooie Kruis.